nieuws

Ted van Leeuwen gepresenteerd als sportief directeur bij Esbjerg

Ted van Leeuwen
Ted van Leeuwen © Pro Shots
Ted van Leeuwen is bij het Deense Esbjerg fB gepresenteerd als nieuwe sportief directeur. Hij komt over van FC Twente, waar hij technisch manager was.
De overgang van Van Leeuwen werd begin augustus al bekend. Jan van Halst werd bij zijn komst ook technisch directeur en daarmee was de rol van Van Leeuwen zo goed als uitgespeeld. In zijn laatste maanden haalde hij nog wel drie huurlingen (Enes Ünal, Bersant Celina en Yaw Yeboah) van Manchester City naar Enschede en verkocht hij Hakim Ziyech voor elf miljoen euro aan Ajax. Hij kwam in 2015 naar Enschede en werkte eerder voor AGOVV Apeldoorn, Vitesse, Valletta FC en Anorthosis Famagusta.

Beslissing al genomen

Ted van Leeuwen over zijn vertrek: "Ik vind het jammer om op dit moment uit het proces te stappen, waarin wij ons met spelers en staf bevinden. We zijn met iets moois bezig, maar ik had voor mezelf in mei deze beslissing al genomen." Jan van Halst wenst Van Leeuwen succes: "Wij danken Ted voor zijn inzet en verdiensten voor FC Twente en wensen hem alle succes bij deze nieuwe uitdaging in Denemarken."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.