nieuws

Ruilof van Putten: "Bedrijven zijn de kerken van nu".

Ruilof van Putten
Ruilof van Putten © eigen foto RTV-Oost
Ruilof van Putten maakte als bankdirecteur geen geheim van zijn geloof. 25 jaar werkte hij bij ABN-Amro. Hij werkte als part-time predikant van de Sionskerk in Zwolle. Hij was daarmee in 2012 de eerste onbezoldigde predikant van Nederland. Nu gaat hij leiding geven aan het centrum voor geloof en werk, een nieuwe protestantse pioniersplek
Een favoriete uitspraak van Van Putten is een gezegde van bankier Ken Costa: "Als het evangelie niet relevant is voor de werkvloer, dan is het in het geheel niet relevant". Het evangelie is volgens Van Putten juist van groot belang in de wereld van het zaken doen, rechten, zorg, politiek en kunst.

Centrum voor Geloof en Werk

Van Putten is nu met een nieuwe opdracht aan de slag. Hij gaat leiding geven aan een nieuwe pioniersplek van de protestantse kerk in Zwolle, het Centrum voor Geloof en Werk.

Bedrijven zijn de kerken van nu

Als sociaal verband heeft de werkvoer iets overgenomen van de kerken, meent Van Putten: "Bedrijven zijn de kerken van nu". Op de werkvloer worden gemeenschappen gevormd en zien mensen naar elkaar om.
Voor christenen is het een extra uitdaging om het geloof te delen. Het centrum biedt ook preekschetsen voor predikanten aan over de omgang met geld en werk.

Online platform

Het Centrum voor Geloof en Werk wil een online platform zijn dat mensen inspireert en met elkaar verbindt. "Mensen in dezelfde sector zoeken elkaar op. Want in de zorg krijg je met andere vragen van doen dan in de financiële sector".
Het centrum gaat ook landelijk conferenties en workshops organiseren en sectorkringen ondersteunen. 
Van Putten is nog steeds actief in de financiële wereld. Hij is directeur bedrijfsfinancieringen bij NLinvesteert.
Zondag 9 oktober in Hoogtij, na het nieuws van 0800 uur.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.