nieuws

Supermarkten in Holten willen op zondag open, helft van het dorp wil dat ook

Het is een discussie die al jaren bestaat, maar nu weer oplaait in Holten. De zondagopenstelling van winkels. De supermarkten willen voortaan ook op zondag de klant bedienen en hebben onder de inwoners van Holten 5000 handtekeningen verzameld die de zondagopenstelling steunen.
Leon Haanstra van de Coöp in Holten gaat de 5000 steunbetuigingen namens alle supermarkten aanbieden op het gemeentehuis in Rijssen. Volgens hem zijn er naast de supermarkten ook 27 winkeliers die mogelijkheid willen om op zondag de winkel open te kunnen doen.
"Het leeft onder de bevolking, want van de 9000 inwoners van Holten heeft ruim meer dan de helft de petitie ondertekend",  aldus Haanstra. Hij spreekt van een duidelijk signaal uit de samenleving waar de gemeenteraad van Rijssen/Holten niet langer om heen kan.

Geen verstoring van de zondagsrust

De gemeente Rijssen/Holten heeft in het college-akkoord  opgenomen dat vanwege de zondagsrust een zondagopenstelling van de winkels onbespreekbaar is.  Met name in Rijssen is er weinig behoefte om de zondagsrust te verstoren. Maar Holten denkt daar anders over. "Zeker uit toeristische overwegingen moeten we de zondagopenstelling van winkels niet blijven tegenhouden. De toerist heeft geen besef van tijd en wil elke dag boodschappen kunnen doen. Als Holten die mogelijkheid niet biedt, jagen we de mensen weg", noemt Haanstra als een van de redenen om de discussie over de zondagopenstelling opnieuw aan te zwengelen. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.