nieuws

Politie pakt inbrekers in Almelo met hulp van buurtbewoners

Bewoners waarschuwen politie voor inbrekers
Bewoners waarschuwen politie voor inbrekers
De politie heeft gisteren in Almelo drie inbrekers kunnen aanhouden met hulp van buurtbewoners. Zij wezen agenten op een drietal dat kort ervoor had ingebroken in de Willem van Konijnenburgstraat.Â
Een bewoner van die straat zag tegen vier uur 's morgens drie mannen bij de bedrijfsauto van zijn buurman staan. Een van de mannen droeg duidelijk iets zwaars. De bewoner zag er was ingebroken in de bus. Hij heeft zijn buurman gewaarschuwd, waarna ze samen in een auto stapten uit te kijken naar de mannen. In de tussentijd werd de politie gewaarschuwd.
Ook een bewoonster van de Jan Wiegerslaan merkte kort daarna verdachte activiteiten bij haar in de straat op. Ze zag drie mannen uit een auto stappen en vervolgens bij een drietal bestelbusjes kijken die in de straat geparkeerd stonden. Omdat de vrouw een en ander niet vertrouwde belde zij de politie.

Drie mannen herkend

Op het moment dat agenten met de vrouw stonden te praten kwam de auto voorbij rijden die kort daarvoor door de vrouw was gezien. Ook herkende ze de inzittenden van het voertuig als de mannen die kort daarvoor bij de busjes hadden staan kijken. Ook de bewoner die de eerdere melding had gedaan, herkende de mannen voor 100% als de mannen die hadden ingebroken in het busje van zijn buurman.
Het drietal, een 55 jarige man uit Capelle aan de IJssel en twee mannen uit Roemenië, zijn aangehouden en overgebracht naar het arrestantencentrum. De buit is later teruggevonden door een andere oplettende buurtbewoners.
Dit is het tweede incident in een week waarbij de politie inbrekers in Almelo kan aanhouden met hulp van getuigen. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.