nieuws

Koning spreekt waardering uit voor brandweer: "Dankuwel, dat wij op u kunnen rekenen"

"Dankuwel, dat wij op u kunnen rekenen. Dankuwel, dat u allemaal continu voor ons klaarstaat." Met die woorden sloot koning Willem-Alexander vanochtend zijn toespraak af op het landelijke congres van Brandweer Nederland in Enschede.
De koning was vanochtend te gast in het Wilmink Theater, waar het congres wordt gehouden. In zijn toespraak sprak de koning zijn waardering uit voor alle brandweermensen in Nederland.
"Ik weet dat er heel veel van u wordt gevraagd. Extreem noodweer met wateroverlast komt steeds vaker voor in ons land. Kwetsbare mensen blijven langer thuis wonen, wat soms extra risico's met zich meebrengt. Bijna de helft van het brandweerpersoneel krijgt jaarlijks tijdens het werk te maken met agressie. Tegelijkertijd wordt van u gevraagd steeds efficiënter te werken. En dat valt niet altijd mee. Des te meer waardering verdienen u en uw collega's overal in dit land."
Boekje met verhalen
Tijdens het bezoek nam de koning ook een boekje in ontvangst dat in het teken staat van honderd jaar brandweer in Nederland. In het boek staan emotionele verhalen van brandweermensen, waaronder het verhaal van Guido Tijhof. Hij was één van de brandweermannen die te hulp schoot bij een ongeluk in Almelo in 2012, waarbij zes mensen om het leven kwamen toen zij met hun auto onder het ijs terecht kwamen.
Tijhof kreeg een warm applaus van zijn collega's. Dat ook de koning daarbij aanwezig was, noemde hij 'speciaal voor heel Brandweer Nederland'.

Risk Factory Twente

Na het bezoek aan het congres, ging de koning door naar de Twente Safety Campus Enschede van Brandweer Twente. Daar kreeg hij een rondleiding en liet de brandweer zien hoe zij basisschoolleerlingen van groep 8 en kwetsbare senioren leert hoe ze om moeten gaan met onveilige situaties.

Ook bezocht de koning het oefenterrein van de Risk Factory Twente.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.