nieuws

Politiehond speurt autodief in Zwolle op en haalt hem uit de bosjes

Politiehond
Politiehond
Opnieuw haalt een hond het nieuws in Zwolle. Ditmaal gaat het om een viervoeter die de held speelt en niet de rol van boosdoener. Een politiehond ging afgelopen nacht achter een autodief aan en trok de 23-jarige man uit Zwolle eigenhandig uit de bosjes.   Â
Helemaal zachtzinnig verliep de aanhouding nu ook weer niet, want de dief werkte niet mee en liep daardoor enige bijtwonden op.
In ieder geval was er sprake van een hond die voor de politie werkt en zich niet tegen agenten keert. Een dag eerder zag de politie in Zwolle zich nog genoodzaakt om een agressieve pit-bull dood te schieten. Het dier dreigde een teckel te verscheuren en voorbijgangers aan te vallen die tussenbeide trachtten te komen.     

Autodief sprong in de sloot

Afgelopen nacht zette de politie een hond in bij het speuren naar een autodief, die een auto had gestolen aan de Sterrenkroos. De politie signaleerde de gestolen auto aan de Goudplevierstraat en zag dat de dief zich uit de voeten maakte. De man sprong in een sloot en verdween aan de overkant.

Dief eerst naar het ziekenhuis

De politiehond ging er achteraan en vond de verdachte terug in de bosjes aan de Zomertalinghof. Na de arrestatie door de hond moest de autodief eerst naar het ziekenhuis om opgelapt te worden. Daarna is de Zwollenaar overgebracht naar het politiebureau en ingesloten.   

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.