nieuws

'Echtpaar Tubbergen met slaaf mag na vrijlating niet terug naar woonwagen'

Het echtpaar uit Tubbergen, dat zich volgens het Openbaar Ministerie schuldig heeft gemaakt aan uitbuiting van een verstandelijk beperkte man, mag niet terugkeren naar hun stacaravan aan de Verdistraat in hun woonplaats. Die eis heeft de woningstichting Tubbergen vanochtend voorgelegd aan de kortgedingrechter in Almelo.
Volgens de stichting veroorzaakt het echtpaar voortdurend geluidsoverlast, stankoverlast en zouden zij zich schuldig maken aan intimidatie van de buurt. Ook is vanaf juni de huur niet meer betaald.
De woningstichting komt in het geweer sinds het tweetal vastzit. Het duo zou een zwakbegaafde jongeman acht jaar lang als een huisslaaf hebben uitgebuit. Toen dat in juli aan het licht kwam, was de hechte dorpsgemeenschap geschokt.

'Buurt voelt zich geterroriseerd'

De raadsvrouw van de woningstichting haalde informatie aan die naar voren kwam tijdens een bijeenkomst met buurtbewoners. Die meldden toen dat zij zich geterroriseerd voelden door met name de mannelijke verdachte.

Echtpaar aanwezig tijdens kort geding

Het echtpaar, dat nog in voorlopige hechtenis zit, was tijdens het kort geding aanwezig. Volgens de raadsman van de man en vrouw moeten zij kunnen terugkeren naar hun stacaravan, omdat de beschuldigingen eerst bewezen moeten worden. Hij stelt dat het OM voorlopig alleen nog maar beschikt over anonieme getuigenverklaringen.

Verdachten raakten zeer emotioneel

Zowel de man als de vrouw waren emotioneel. Beiden voelen zich al veroordeeld door met name de aandacht in de media. De man verklaarde dat hij zich niet herkent in het beeld van de beschuldigingen. "Tijdens Oud en Nieuw bakte ik altijd oliebollen voor de buurt. Ik snap het niet." Ook bracht hij naar voren dat nota bene de woningstichting die hem nu kwijt wil, altijd door hem het oud-ijzer liet ophalen.
De vrouw vertelde zich ook niet te herkennen in de kritiek. "Ik heb altijd in de thuiszorg gewerkt. Iedereen was tevreden. Ik kwam zelfs bij een oud-wethouder over de vloer. Nooit klachten. Nu ben ik ontslagen omdat ik in de gevangenis zit."

Strafproces start dinsdag 18 oktober

Dinsdag 18 oktober start het strafproces tegen het duo. De raadsman van de twee zal dan vragen aan de rechters om het echtpaar in afwachting van hun proces naar huis te sturen.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.