nieuws

ROC van Twente ontvangt Schoolkantine Schaal voor gezond eten

ROC van Twente in Almelo
ROC van Twente in Almelo © RTV Oost / Rogier van den Berg
Vier locaties van het ROC van Twente hebben de Schoolkantine Schaal 2016 ontvangen van het Voedingscentrum. Dit is een erkenning voor het aanbod in de schoolrestaurants dat voor minimaal 75% uit gezonde etenswaren bestaat.
Op de locatie aan de Wierdensestraat in Almelo werd vandaag de schaal officieel in ontvangst genomen door de locatiemanager en cateraar Cormet, die samen met het ROC verantwoordelijk is voor het assortiment eten en drinken. Om dit te vieren werd er gratis fruit uitgedeeld aan studenten en medewerkers.
Het ROC van Twente werkt structureel aan het verbeteren van een gezonde en bewuste leefstijl van studenten en medewerkers. Gezonde voeding is één van de pijlers waar de mbo-instelling zich op richt. 

De Gezonde Schoolkantine is een project van het Voedingscentrum en heeft als doel een gezonder voedingsaanbod op vo- en mbo-scholen. Als richtlijn voor een gezonde schoolkantine geldt een aanbod van minimaal 75% uit fruit, broodjes, salades en maximaal 25% uit koek, snoep en snacks. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.