nieuws

Afgetreden Hengelose fractievoorzitter Harink voelt zich belazerd door CDA

De afgetreden fractievoorzitter Johan Harink uit Hengelo voelt zich belazerd door z'n eigen partij: het CDA.
Hij doelt op de Overijsselse partijvoorzitter Westerduin die eerder deze week openlijk verkondigde dat Harink niet verder kon als fractievoorzitter. "Die houding van Westerduin steekt me nog het meest", aldus Harink in een gesprek met RTV Oost, een dag na z'n aftreden. 

Teleurgesteld

Harink is ook teleurgesteld in burgemeester Schelberg. De ex-fractievoorzitter had verwacht dat Schelberg hem deze morgen zou hebben gebeld voor een gesprek. "Dat is tot op heden niet gebeurd en dat valt me tegen", zo meent Harink. 
Harink is al geruime tijd onderwerp van discussie in de Hengelose gemeenteraad vanwege illegale bouwsels bij zijn woning. De kwestie liep zo hoog op dat burgemeester Schelberg een integriteitsonderzoek heeft gelast naar onder andere Johan Harink. Dat onderzoek is bijna klaar.

'Er is sprake van een storm in een glas water'

Eerder werd duidelijk dat Harink geen vergunningen heeft aangevraagd voor uitbreiding van bouwsels op z'n erf. Het zou gaan om 21 overtredingen. Harink vindt dat sprake is van een storm in een glas water. "Ja, ik heb bijvoorbeeld een bruggetje aangelegd tussen twee weilanden. Daarvoor heb ik een vergunning aangevraagd bij het waterschap. Ik wist niet dat dit ook nog eens bij de gemeente had gemoeten."
Verder heeft Harink een grote schuifdeur geplaatst in één van z'n stallen. Daarvoor heeft hij ook geen vergunning aangevraagd. Daarnaast heeft hij een gedeelte van z'n erf verhard met stenen, maar ook verzuimd dit aan te vragen bij de gemeente. "Ik ben naïef geweest, maar ik heb deze bouwsels nooit bewust illegaal neergezet."

Harink stapt mogelijk naar de rechter

Harink heeft inmiddels een jurist in de arm genomen. Hij wil weten of de opdracht voor het integriteitsonderzoek juist is uitgevoerd. Wellicht stapt hij naar de rechter. 
De gevallen CDA-fractievoorzitter meent slachtoffer te zijn van manipulaties en van enkele lieden die zelf in de clinch liggen met de gemeente over vergunningen. Eén van die tegenstanders schermt met een brief van de hand van Johan Harink waarin deze zou beweren dat er vaker zaken via handjeklap worden geregeld. 

Harink ontkent smaadbrief te hebben geschreven

Harink ontkent tot op de dag van vandaag dat hij die brief heeft geschreven. De politie heeft onderzoek gedaan én heeft niet kunnen vaststellen dat Harink daadwerkelijk de schrijver was. 

CDA Overijssel schrikt van uitlatingen

Overijssels partijvoorzitter Westerduin van het CDA schrikt van de uitlatingen van Harink. Nadat RTV Oost hem confronteerde met die uitspraken, heeft de preses contact gezocht met Harink. Westerduin heeft begrip voor de stevige reactie van Harink. Binnenkort gaat het tweetal in gesprek. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.