FC Twente Vrouwen wint in eigen huis van Sparta Praag in Champions League

FC Twente Vrouwen heeft het eerste duel in de eerste ronde van de Champions League vanavond gewonnen van Sparta Praag. In De Grolsch Veste werd het 2-0 voor de ploeg van trainer Tommy Stroot en dat betekende de eerste zege ooit voor FC Twente in het kampioenenbal.
Het was geen goede eerste helft in Enschede. Sparta Praag was de betere ploeg in het begin, maar creëerde geen grote kansen. Twente kwam even later beter in de wedstrijd, maar ook aan de zijde van de thuisploeg geen echte kansen. Wagner was vanuit een vrije trap dichtbij, en in de rebound zag Staskova haar schot geblokt worden. Voor Twente kopte Waldus net over en even later was het rust: 0-0.
Na rust was er een goede kans voor Krivska, maar ze schoot naast. Aan de andere kant kopte Ellen Jansen net over. Ruim tien minuten voor het einde was het wel raak voor Twente. Waldus kopte eerst nog op de lat uit een hoekschop, maar kreeg de bal terug en wist hem binnen te schieten. In de blessuretijd zorgde Roord met een vrije trap voor de 2-0 en dus een ruimere marge voor de return van volgende week in Praag.

FC Twente - Sparta Praag 2-0

1-0 Waldus (79)
2-0 Roord (90+1)
Arbiter: Huerta De Aza (Spa)
Geel: geen
FC Twente: Lorsheyd; Roetgering, Waldus, Kerkdijk, Worm (Erman/81); Munsterman, Roord, Onzia; Bakker (Beerensteyn/62), E. Jansen, R. Jansen (B. Jansen/90+1).
Sparta Praag: Pizlova; Mouchova, Odehnalova, Culova, Vystejnova; Ivanyshyn, Wagner, Bertholdova; Ringelova, Staskova (Mocova/80), Krivska (Starova/67).