nieuws

Robert Zandstra over Military Boekelo

Hij is er helemaal klaar voor: Robert Zandstra heeft zin in de Cross Country morgen. Traditioneel het onderdeel dat veruit de meeste bezoekers trekt. Zandstra weet wel waarom:  het is de combinatie van de spectaculaire hindernisbaan en het aantrekkelijke randprogramma. Â
De cross country is slechts één onderdeel van het eventing, waarbij naast de cross ook nog dressuur en het springen op het programma staan. De dressuur startte donderdag al. Het springen staat zondag op de agenda. Al die disciplines, best lastig voor de ruiters. Zandstra: "Ja het is een soort triathlon. Niet eenvoudig voor de ruiters, maar ze vinden het allemaal geweldig. En de paarden ook trouwens."
Uniek
De bezoekers komen allang niet meer enkel voor de paarden, weet ook Zandstra: "Het is de mix van sport en business-gebeuren. Bovendien hebben we die business ook nodig om de topsport, want dat is het, te kunnen bedruipen. Daarin is de Military toch aardig uniek."
Ouderen
Dat de Military voor jong én oud is, wil Zandstra  graag benadrukken: "We hebben voor ouderen ook voorzieningen getroffen, zodat ze toch het parcours op kunnen. We doen elk jaar onze uiterste best om het voor alle leeftijden een mooi evenement te laten zijn. Of je nou voor de paardensport komt, om zaken te doen of gewoon voor je plezier."
Te hoog
Welke band heeft Zandstra zelf met paarden? "Ik rijd wel paard, mijn vrouw is een echt 'paardenmeisje', maar de hindernissen van de cross country zijn mij toch echt te hoog." Zandstra heeft ook wel andere zaken aan zijn hoofd dit weekend: "Het is zo'n druk programma. Er moet zoveel overlegd en afgestemd worden. Maar gelukkig hebben we een uitstekend team dat meedenkt en -werkt. Ik heb er zin in." 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.