nieuws

Pensioenprotest in Deventer bij bezoek staatssecretaris Klijnsma

Ze waren maar met tien personen, maar gaan door tot het bittere einde. Ouderen in opstand en de SP protesteerden vanmiddag in Deventer tegen afbrokkelende pensioenen.
Met spandoeken en verkleed werd de staatssecretaris opgewacht. Klijnsma was in Deventer voor een symposium in het kader van 25 jaar stichting Fooruit. Maar ze kreeg voorafgaand die bijeenkomst de volle laag voor wat betreft de hoogte van de pensioenen die onder druk staat.

Niets wijzer

"De rendementen van de pensioenfondsen zijn veel hoger dan wordt gezegd. Wat gaat u daar aan doen?", was de boodschap van actievoerder Johan van der Veen richting de staatssecretaris. Die kwam met de toezegging om zaken te onderzoeken. "Maar eigenlijk zijn we van ons gesprek niets wijzer geworden", aldus Van der Veen. "Want op de kwestie zelf gaat ze niet in."
Dat er maar zo weinig actievoerder waren, had geen invloed op het optimisme van de actievoerders. "Wij gaan door tot het bittere einde. Meer mensen zullen zich aansluiten, want de pensioenfondsen zitten gewoon vol."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.