nieuws

Opnieuw bejaarde in Twente beroofd; wie herkent de stelende vrouwen?

Beelden hebben helaas nog geen herkenning opgeleverd
Beelden hebben helaas nog geen herkenning opgeleverd
De twee vrouwen die in augustus een bejaarde vrouw in Almelo hebben bestolen sloegen ook in Hengelo toe. Net als in Almelo werd ook daar een bejaarde vrouw slachtoffer van de zakkenrollers. Dit keer bij een ijssalon. Er zijn nieuwe beelden. Help het stelende duo op te sporen!
De vrouwen met lang blond en lang donker haar komen op zaterdag 17 september aan de Enschedesestraat in Hengelo ijssalon Intenzo binnenwandelen. Ze bestellen niet alleen een ijsje maar ze scannen ook de omgeving en zien in een oudere dame meteen een slachtoffer. 

Op jacht naar bankpasje

Als de oudere dame haar bestelling heeft gepind, hebben de criminele vrouwen haar pincode al afgekeken. Direct daarna gaat het rovende duo verder met de volgende stap in de jacht naar geld: het bankpasje van de dame.
De blonde vrouw gaat pal naast de oudere dame zitten. En, terwijl die van een verfrissend ijsje geniet, drapeert de blonde vrouw een jas over haar arm om ongezien bij de tas van haar slachtoffer te komen.

Gefrunnik

En, ja hoor! Na wat gefrunnik is het het de blondine haar gelukt. Ze heeft de portemonnee uit de tas gevist en gaat dan naar het toilet om het bankpasje eruit te halen.
Terwijl de vrouw met het blonde haar weg is praat de brunette nog vriendelijk met het nietsvermoedende slachtoffer. Een half uur later nemen de vrouwen 1.500 euro op van de rekening van hun slachtoffer.

Stelende vrouwen bekend in Almelo?

Het pinnen met de gestolen bankpas gebeurt dus op zaterdag 17 september bij een geldautomaat in de Hema in Almelo. De twee vrouwen maakten in Almelo in augustus ook al een slachtoffer. Toen werd op 11 augustus met de gestolen pas gepind in Almelo en een dag later in Amsterdam.
De politie denkt dat het duo Almelo kent. Misschien dat een van hen familie in de buurt heeft of dat (een van de) vrouwen er zelf woont. Ze spreken gewoon Nederlands. 

Beelden meer dan miljoen keer bekeken

De beelden van de eerdere diefstal werden begin september in Onder de Loep en onlangs in Opsporing Verzocht getoond. Ze zijn meer dan een miljoen keer beken op social media! Gek genoeg is er nog geen herkenning geweest die tot een aanhouding heeft geleid.
Breng daar nu verandering in als u de vrouwen herkent, als u weet waar ze onlangs waren of waar ze nu zijn. Help mee om ouderen te beschermen tegen dit stelende duo en deel alle informatie -hoe klein ook- met de politie.

Voorkom dat ze meer slachtoffers maken!

Het nummer is gratis:   0800 – 6070. Anoniem bellen kan via 0800 – 7000. Via deze link kan anoniem worden getipt bij Meld Misdaad Anoniem.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.