nieuws

Nijverdalse verzekeringskantoor voor rechter wegens oplichting klanten

Rechtbank in Almelo
Rechtbank in Almelo
Zeker tien mensen zijn voor bijna driehonderdduizend euro opgelicht door het inmiddels failliete Nijverdalse verzekeringskantoor De Regge Groep. Dat zegt het Openbaar Ministerie, dat de eigenaar van het bedrijf en zijn echtgenote vervolgt voor oplichting. De rechtbank in Almelo maakte vanmorgen een start met de strafzaak.
Volgens de officier van justitie werden de slachtoffers tussen 2007 en 2014 met verhalen over hoge rendementen overgehaald om geld over te maken naar de rekening van het verzekeringskantoor. Dat zou het geld beleggen voor de slachtoffers, maar zover kwam het niet. Er werd maar een deel van het geld belegd, of zelfs helemaal niets. De gedupeerden konden fluiten naar hun centen.
Het was de bedoeling dat de strafzaak vandaag inhoudelijk zou worden behandeld, maar de advocaat van het Nijverdalse echtpaar kwam op het laatste moment met verzoeken om diverse getuigen te horen. De rechtbank heeft bepaald dat een aantal getuigen inderdaad door een onderzoeksrechter ondervraagd wordt.

Overhalen toch te betalen

Het gaat om een aantal medewerkers van het bedrijf, die bij de politie belastend verklaarden over de gang van zaken op het kantoor. Zo zou een van de medewerkers na een ruzie op kantoor terug gestuurd zijn naar een klant. Hij moest deze alsnog bewegen om een fors geldbedrag over te maken op de rekening van het kantoor.
De dochter van het Nijverdalse echtpaar wordt ook gehoord. Ze kreeg in 2014 een dwangsom van 50.000 euro opgelegd door de Autoriteit Financiële Markten, omdat het vermoeden bestond dat ze zonder vergunningen handelde in verzekeringen.
Volgens dagblad Tubantia had de vrouw een bedrijf op haar naam, voor haar ouders. Die wilden op deze manier de klanten van het failliete De Regge Groep helpen met goed bedoelde adviezen. Tijdens de zitting vanmorgen gaf het Openbaar Ministerie aan dat de rol van de vrouw nog onderzocht wordt.

Paarden

Eind vorig jaar stonden vader en dochter voor de rechter, omdat ze in oktober 2015 twee paarden weghaalden uit een stal in Enter. Een deurwaarder had beslag op de paarden gelegd, daarom waren ze in de stal in Enter ondergebracht.
Volgens de vader en dochter was de inbeslagname van de paarden onterecht. De paarden zouden namelijk niet van de dochter zijn geweest, maar op naam van haar grootmoeder gestaan hebben. Het weghalen van de paarden mislukte omdat de eigenaar van de stal argwaan kreeg, de uitgang van zijn bedrijf blokkeerde en de politie belde.
Wanneer de rechtszaak verder gaat is niet duidelijk.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.