nieuws

Attendiz met achttien scholen voor speciaal onderwijs in Twente moet reorganiseren

School
School
Attendiz, een stichting voor speciaal onderwijs in Twente, moet reorganiseren. Oorzaak is het dalend aantal leerlingen.
Attendiz heeft achttien scholen in Enschede, Hengelo, Almelo, Oldenzaal en Losser. Personeel is deze week bijgepraat. Hoeveel mensen moeten vrezen voor hun baan is volgens bestuurder Paul Overakker nog niet duidelijk. "Ik heb nog geen aantallen fte's in mijn hoofd."

Waarom dalen leerlingenaantallen?

Dat er maatregelen genomen moeten worden, is echter duidelijk. Oorzaak is de Wet Passend Onderwijs die op 1 augustus 2014 is ingevoerd.
Reguliere basisscholen moeten sinds die datum ook leerlingen die extra ondersteuning nodig hebben op school aannemen. Het gaat om leerlingen met bijvoorbeeld ADHD of een vorm van autisme. Elke school moet haar uiterste best doen om met een passend onderwijsaanbod te komen.
Die leerlingen kwamen voor 1 augustus 2014 vaker in het speciaal onderwijs terecht. Nu dat minder wordt, zien de scholen voor speciaal onderwijs het aantal leerlingen dalen. 

Scholen samenvoegen

Volgens bestuurder Paul Overakker is nog niet duidelijk hoe Attendiz de problemen gaat oplossen. "We gaan met elkaar kijken wat ons te doen staat", aldus Overloon.
Hij sluit niet uit dat de stichting scholen gaat samenvoegen. Dat zal ongetwijfeld gevolgen hebben voor het personeel van Attendiz

Eerdere samenvoegingen

Het is overigens niet de eerste keer dat Attendiz deze maatregel neemt. Zo werd begin dit schooljaar al een aantal scholen van Attendiz samengevoegd. Onder meer Het Sloepje en Het Reliëf in Enschede. Ook  Schutte's Bosschool en het Onderwijs Centrum Roessingh (OCR) in Enschede zijn begin dit schooljaar ondergebracht in één gebouw.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.