nieuws

Creatieve marathon moet Twente aantrekkelijker maken voor toerist

Een creathon. Twee dagen lang zit een groep IT-ers en creatieve natuurliefhebbers in een vergaderzaaltje van Natura Docet Wonderryck te brainstormen. Twintig man gaat legaal data hacken en hippe methodes verzinnen om toeristen naar Twente te lokken.
De meeste kennen elkaar niet. Ze komen uit verschillende vakgebieden. Van boswachter tot vormgever en van conservator tot applicatiebouwer. Ze zijn uitgenodigd door het natuurhistorische museum in Denekamp om te verzinnen hoe culturele locaties in Twente beter met elkaar verbonden kunnen worden.

Creatieve marathon

"We hebben al eerder creathons gehad en er zijn tot nu toe geweldige ideeën uitgerold," vertelt ontwikkelaar Ben Kokkeler. "Die hadden dan andere wereldse thema's. Maar ik weet zeker dat wij over twee dagen met een mooi plan komen, dat het toerisme vergroot." 

Nodig

Volgens Jeroen Ottink van Natura Docet Wonderryck Twente is het echt nodig. "Culturele instellingen moeten steeds vaker hun eigen inkomen genereren. In Amsterdam vindt de toerist het normaal om van museum naar museum te gaan. Hier moet de toerist, maar ook de lokale bevolking, dat nog ontdekken." 

Wereldreiziger kent achtertuin niet

Ottink vindt het jammer dat men de eigen omgeving niet kent, maar wel grote verhalen heeft over bijzondere gebouwen en natuurparken in het buitenland. "We hebben hier alles, maar we gaan er zelf niet heen. Ik hoop dat er uit de creathon zoiets leuks ontstaat, dat dat verleden tijd is."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.