nieuws

Volop tevredenheid bij brandweer Twente na bezoek van de koning

"We hebben hem alles laten zien wat we wilden laten zien. Al met al zijn we dus ontzettend blij en tevreden." Dat was de eerste reactie van de Twentse brandweercommandant Stephan Wevers na het bezoek van koning Willem-Alexander.
De koning was eerst gast bij het congres van Brandweer Nederland in het Enschedese Wilmink Theater. Daarna bracht hij een bezoek aan de Safety Campus Twente, waar de Risk Factory, een veiligheidseducatiecentrum, onderdeel van is. 

Kinderen veiligheid leren

"We hebben drie dingen laten zien", zegt Wevers. "Eerst de Risk Factory, waar we vooral kinderen veiligheid leren. Verder ons oefencentrum, waar we ook wat demonstraties hebben laten zien. En ten derde het brandonderzoeksgebouw en ons dronecentrum."
De koning bleek vooral erg onder de indruk van het veiligheidsonderwijs voor de kinderen. Vlak voor zijn vertrek ging hij ook op eigen initiatief op de foto met alle kinderen die er waren.

"Echt heel bijzonder"

Burgemeester Arco Hofland van Rijssen-Holten is portefeuillehouder veiligheid bij de veiligheidsregio Twente. In die rol liep hij mee in het voetspoor van de koning. "Dit bezoek was echt heel bijzonder", blikt hij terug. "Dat de koning hier komt geeft wel aan dat we hier met iets unieks bezig zijn. Goed voor ons dat we op de kaart worden gezet door het bezoek van de koning."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.