nieuws

Hengelo twijfelt over aanpassingen kunstgrasveld voor Achilles'12

Voetbalveld van kunstgras (met rubber)
Voetbalveld van kunstgras (met rubber)
Hengelo twijfelt wat te doen bij de renovatie van het kunstgrasveld voor voetbalvereniging Achilles '12 op sportpark 't Wilbert.Â
Het kunstgrasveld van Achilles is versleten en moet worden vervangen. Aanvankelijk was het de bedoeling om bij de renovatie van het veld opnieuw gebruik te maken van rubbergranulaat voor het instrooien van het kunstgras. Dat strooisel is ook gebruikt op de acht andere kunstgrasvelden in Hengelo.     
De samenstelling van de rubberkorrels staat ter discussie, nadat het tv programma Zembla in een uitzending gisteravond duidelijk maakte dat de korrels van gemalen autobanden mogelijk gezondheidsproblemen geven. 

Mogelijk alternatief voor de rubberkorrels

De Vereniging Sport en Gemeenten en het RIVM hebben verklaard geen belemmeringen te zien voor het gebruik van SBR rubber. Maar de gemeente Hengelo wil toch kijken of er een goed alternatief is voor de rubberkorrels, vooruitlopend op een onderzoek van de Europese Commissie naar de mogelijke gezondheidsrisico's van het gemalen rubber. De uitslag daarvan wordt pas in februari volgend jaar verwacht.
Hengelo wil wachten met wat er met de acht andere kunstgrasvelden moet gebeuren als de uitkomsten van het onderzoek van de Europese Commissie bekend zijn.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.