nieuws

EK ver weg voor het Jong Oranje van Van der Hart en Vermeij

Voor Jong Oranje is het EK van volgend jaar in Polen erg ver weg. De ploeg van debuterend coach Art Langeler wist vanavond niet te winnen van Turkije en is daardoor bijna kansloos voor het hoofdtoernooi. In Alkmaar werd het vanavond 0-0.
Bij Oranje begonnen Mickey van der Hart van PEC Zwolle en Vincent Vermeij van Heracles Almelo in de basis. In de eerste helft was Nederland heer en meester, maar vergat het te scoren. Ondanks veel kansen en een bal van Bazoer op de paal was de ruststand 0-0. Na rust was Van der Hart erg belangrijk met een goede redding en na een klein uur moest Vermeij naar de kant. In de slotfase kreeg Oranje enkele goede kansen op de 1-0, maar die viel dus niet.

EK heel ver weg

Nederland heeft door het gelijkspel 11 punten uit 7 duels en kan geen groepswinnaar meer worden. Dat is nu al zeker Slowakije geworden, dat land heeft 15 punten uit 6 duels. Alle negen groepswinnaars gaan rechtstreeks naar het EK. De vier beste nummers twee mogen strijden om de laatste twee plekken. Oranje lijkt daar na het resultaat van vanavond naast te gaan grijpen. Dinsdag is de laatste groepswedstrijd bij Cyprus.

Onder 19 wint in Hardenberg

Oranje onder 19 speelde een EK-kwalificatieduel in Hardenberg. Op het veld van HHC won de ploeg met 2-1 van Roemenië. Bij de ploeg zaten geen spelers van vier Overijsselse clubs uit de Eredivisie.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.