nieuws

Acht auto's in beslag genomen bij grote verkeerscontrole op A35 bij Borne

De Belastingdienst heeft vandaag acht auto's in beslag genomen bij een grote verkeerscontrole bij knooppunt Azelo op de A35. Ook werd er 385.000 euro aan belastingschuld geïnd. De politie deelde zeventien bekeuringen uit voor snelheidsovertredingen.
De vele ongelukken bij het knooppunt bij Borne waren voor de politie reden voor de grote controle. "Het gaat hier vaak mis bij het weefvak", zegt Rob Polak van de politie.

Hoge snelheid en verkeerd invoegen

"Verkeer vanuit Almelo en Deventer komt daar samen. Door een combinatie van hoge snelheid, verkeerd invoegen of het overtreden van het inhaalverbod ontstaan ongelukken."
De controle begon rond het middaguur. Vanaf het viaduct boven de snelweg werd de snelheid van de automobilisten gecontroleerd. Meerdere politiemotoren hielden de automobilisten op de weg in de gaten.

Bestuurders wachten op parkeerplaats

Wie fout zat, moest mee naar de parkeerplaats bij voetbalclub Neo in Borne. Daar stonden aan het begin van de avond meerdere bestuurders te wachten totdat iemand ze op kwam halen. Hun auto's waren vanwege een belastingschuld in beslag genomen. 
De politie deelde boetes uit voor gevaarlijk rijgedrag en het negeren van het inhaalverbod. Zeventien bestuurders kregen een bekeuring omdat ze te hard reden. Rond 18.30 uur werd de verkeerscontrole bij Borne beëindigd. 

Ook strenge controles bij Grolsch

De politie kondigt ook strenge controles aan bij de afslag Enschede-West op de A35. Daar worden ter hoogte van de fabriek van Grolsch de op- en afritten vernieuwd. De maximum snelheid is daarom teruggebracht naar 90 kilometer per uur.
"De afscherming voor de wegwerkers is ook op die snelheid berekend, zodat het bij een aanrijding blijft staan", zegt Polak. "Als automobilisten daar 130 blijven rijden en ze botsen tegen die afscherming aan, dan zijn de gevolgen voor de wegwerkers niet te overzien." 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.