nieuws

Politie: 'Uitingen FC Twente-supporters niet strafbaar, wel bedreigend'

Bert van Oostveen, voormalig KNVB-bestuurder
Bert van Oostveen, voormalig KNVB-bestuurder
De mails en berichten op sociale media van FC Twente-supporters richting voormalig KNVB-bestuurder Bert van Oostveen waren bedreigend, maar niet strafbaar. Dat concludeert de politie.
Bert van Oostveen liet afgelopen weekend in het NRC Handelsblad weten dat hij het afgelopen jaar 'onder intensief politietoezicht stond na bedreigingen door supporters van FC Twente.'

Gevoel

"Wij hebben de uitingen bekeken, maar hebben geconstateerd dat deze uitingen niet strafbaar zijn", laat politiewoordvoerder Chantal Westerhoff weten. "Maar dat wil niet zeggen dat de uitingen niet bedreigend hebben gevoeld."
Volgens Westerhoff gaat het om uitingen als 'we weten waar je woont' en 'we weten waar je kinderen op school zitten'. "Dat zijn dus wel bedreigingen, maar het is niet voldoende voor strafrechtelijk onderzoek."

Politietoezicht

Van Oostveen deed drie keer aangifte, maar in die gevallen gaat het niet per definitie om bedreigingen van FC Twente-supporters. Van Oostveen stond ook onder druk vanwege het mislopen van het Europees Kampioenschap door het Nederlands elftal.
De politie Midden-Nederland deed onderzoek naar deze aangiften, maar concludeerde ook in deze gevallen dat er geen strafbare feiten zijn gepleegd.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.