nieuws

Deventer snijdt ook in ambtenarentop; twintig voltijdbanen verdwijnen

Stadhuis in Deventer
Stadhuis in Deventer
De gemeente Deventer doet de komende jaren, naast al eerder aangekondigde reorganisaties, nog eens afstand van twintig voltijdbanen (fte's). Dat meldt dagblad De Stentor.Â
Tot 2020 verdwijnen in totaal twintig fte’s. Het aantal directeuren wordt gehalveerd naar twee. De ontslagen vallen door een vernieuwd organisatiemodel, dat gemeentesecretaris Marcel Kossen met de gemeenteraad heeft gedeeld.
Kossen is afgelopen zomer aangesteld als gemeentesecretaris, als opvolger van Ardwin Lantain. Jarenlang was er kritiek op de gemeente, die luidde dat de top van het ambtenarenapparaat bij reorganisaties werd ontzien. Volgens burgemeester Andries Heidema is dat beeld onjuist, maar Kossen stelt nu voor in de top te snijden, om de gemeente klaar te maken voor de toekomst.

'Waterhoofd'

Onder meer VVD-raadslid Lars Wuijster kwam in 2014 met de oproep om verder te snijden in de ambtelijke top. Volgens hem was er sprake van een ‘waterhoofd’ in de ambtelijke organisatie.
Wuijster rekende voor dat een team van vijftig directeuren, concerndirecteuren en teammanagers de rest van de ambtenaren aanstuurde. Uit een onafhankelijk rapport zou blijken dat de overhead in Deventer verlaagd kon worden van 31 naar 26 procent.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.