nieuws

Veel belangstelling voor open dag azc Hardenberg

De open dag bij het nieuwe asielzoekerscentrum in Hardenberg voorziet in een behoefte. Van 11.00 tot 15.00 uur hebben ongeveer 2800 mensen het complex bezocht.
De eerste asielzoekers in azc Heemserpoort worden over enkele weken verwacht. Er kunnen ruim zevenhonderd mensen worden opgevangen. Omdat de toestroom van asielzoekers de afgelopen maanden is afgenomen, zal het centrum niet gelijk vol zitten. 

'Stapsgewijs'

"Aantallen zijn moeilijk te voorspellen", zegt locatiemanager Liesbeth Kleisen van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA). "Waarschijnlijk zal het centrum zich stapsgewijs vullen." 
De belangstellenden werden vandaag in groepen over het nieuwe terrein geleid. Ze konden de kamers van bewoners bekijken, maar ook de kantoorruimtes, lesruimtes en het medisch centrum. "Het is mooi, maar ik vind de leefruimtes wel wat klein", reageert een bezoekster.

Grote groep vrijwilligers

Het azc in Hardenberg blijft in principe vijf jaar in gebruik. De 32 medewerkers van het COA en andere organisaties als Vluchtelingenwerk worden ondersteund door een grote groep vrijwilligers. "Daar zijn we erg blij mee, we hopen dat zich vandaag nog meer mensen melden", zegt Kleisen. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.