nieuws

Emotionele Facebookoproep: wie is de vader van Sacha Wijnveldt?

De Facebook-post van Sacha Wijnveldt
De Facebook-post van Sacha Wijnveldt
'Wie is mijn vader?' Die vraagt houdt Sacha Wijnveldt al bijna tien jaar bezig. Via een oproep op Facebook probeert Sacha, die enkele jaren in Deventer heeft gewoond, haar biologische vader te vinden. Haar oproep is inmiddels 600 keer gedeeld.Â
"Mijn moeder wil niets vertellen over haar verleden. Via haar ga ik er dus niet achter komen", vertelt Sacha, die inmiddels in het Zuid-Hollandse Bergambacht woont. "Dit is mijn laatste strohalm, ik zou niet weten wat ik verder nog moet doen."
"Maar het gaat wel moeilijk worden, de mensen die ik wil bereiken zijn wat ouder en zitten mogelijk niet op Facebook. Maar je weet niet hoe een koe een haas vangt, als ik niets doe dan gebeurt er ook niets."

Laten rusten

"Mijn moeder heeft ooit een naam laten vallen. Via het KRO-programma Adres Onbekend dacht ik mijn biologische vader gevonden te hebben. Maar na een DNA-test bleek dit niet het geval. Toen heb ik het jaren laten rusten met het idee 'het is nou eenmaal zo', maar het blijft toch knagen."

Geen vader op geboortecertificaat

In 2006 komt Sacha erachter dat de man waarvan ze dacht dat hij haar vader was, niet haar biologische vader is. "Toen ik ging trouwen zag ik dat er geen vader op mijn geboortecertificaat stond. Ik heb mijn moeder toen om verduidelijking gevraagd, maar daar kwam geen duidelijk verhaal uit."
"Twee jaar later vertelde familie dat mijn huidige vader mij in 1968 heeft erkend. Inmiddels ben ik erachter dat mijn moeder een losbandig leven heeft gehad. Haar verhalen blijven maar wisselen. Ik heb liever dat ze zegt: 'Ik weet niet wie je vader is', dan dit gelieg en bedrieg."

Tips

De oproep op Facebook leveren wel wat tips op, maar nog niet één die duidelijk naar één man wijst.
"Een achternichtje van mijn oma heeft ook van zich laten horen. Zij wist te vertellen dat mijn moeder in september 1965 op vakantie is geweest in Italië. Ik ben van juni '66, dus een buitenlander is ook nog een optie."

Deventer

In haar oproep legt ze de focus op Deventer. Daar zijn zowel haar moeder als haar oma geboren en hebben ze een tijd gewoond. "Misschien weten mensen wie zij zijn en weten ze wie mogelijk mijn vader is."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.