nieuws

Boze burgers leiden raadsleden rond over tracé nieuwe rondweg Hellendoorn

Boze bewoners van Hellendoorn hebben vandaag gemeenteraadsleden rondgeleid op het tracé van de nieuwe rondweg in aanleg. De bewoners vinden het veel te gevaarlijk als er straks 80 kilometer per uur op de weg mag worden gereden.
Volgens hen is 50 kilometer per uur veel veiliger. Veel raadsleden kunnen zich daar in vinden. PvdA-raadslid Mark Paalman bijvoorbeeld: hij vindt de situatie bij een bocht in de nieuwe weg veel te gevaarlijk. "Daar moeten fietsers oversteken, ik zie dat zo niet zitten."

'Slecht gecommuniceerd'

Ook D66'er Bert Mostert denkt dat 80 kilometer per uur te snel is. Net als Thea ten Have van Burgerbelang. Zij gaat ervan uit dat een raadsmeerderheid het voorstel van wethouder Beintema onderuit haalt. "En de wethouder heeft daarbij ook erg slecht gecommuniceerd met de bewoners", zegt ze.
Gerard ter Horst van het burgercomité hoopt dat de gemeenteraad besluit tot een maximumsnelheid van 50 kilometer per uur. "Een gevaarlijke bocht, een kinderspeelplaats vlakbij en een afslag van een bedrijf op een kort stuk weg. Dan is 80 per uur echt niet veilig."
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.