nieuws

Voetbalvereniging Achilles'12 uit Hengelo krijgt kunstgrasveld met kurkkorrels

De Hengelose voetbalvereniging Achilles'12 krijgt een kunstgrasveld met kurkkorrels in plaats van rubberkorrels. Dat heeft wethouder Claudio Bruggink van de gemeente Hengelo gezegd. "Het is een relatief kleine moeite om nu voor andere korrels te kiezen. Baat het niet, dan schaadt het niet."
Een kunstgrasveld instrooien met kurkkorrels is duurder dan met rubberkorrels. "We moeten nog met de club om tafel hoe we dit financieel gaan aanpakken", aldus Bruggink.
Om welk bedrag het gaat is nog onduidelijk.

Leden

Voorzitter Benno Goosen is blij met het besluit, maar reageert terughoudend. "Onze leden kunnen hier op een goed kunstgrasveld spelen, maar dat is bij andere verenigingen niet zo. Ik weet niet hoe de leden daarop reageren." 
Wanneer het nieuwe kunstgrasveld wordt gelegd, is niet duidelijk.

Andere velden

De acht andere kunstgrasvelden van voetbalclubs in Hengelo worden niet direct vervangen. De gemeente wil wachten op de uitkomsten van het onderzoek van de Europese Commissie.
"We moeten nu ons koppie erbij houden. Je kan niet op basis van een uitzending zeggen dat de korrels schadelijk zijn. Als blijkt dat de rubbergranulaatkorrels toch schadelijk zijn, kijken we dan verder", aldus Bruggink. 

Rubberkorrels

De rubberkorrels staan ter discussie, nadat in een uitzending van het televisieprogramma Zembla duidelijk werd gemaakt dat de korrels van gemalen autobanden mogelijk schadelijk zijn voor de gezondheid.  
De resultaten van het onderzoek van de Europese Commissie worden volgend jaar februari verwacht. Minister Schippers van Volksgezondheid wil dat het RIVM een nieuw onderzoek doet, waarvan de uitkomsten nog dit jaar bekend moeten zijn. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.