nieuws

Leonie Sazias zet zich in voor ouderen

Ze is de regionale woordvoerder voor de ouderenbond ANBO. Maar menigeen zal haar zich vooral herinneren als de mooie, donkerharige televisiepresentatrice van weleer. Tegenwoordig zet ze zich met hart en ziel in voor de ouderen. Ook op de Nationale Ouderendag.
Of ze blij is de Nationale Ouderendag? "Ja en nee. Natuurlijk is het fijn dat er extra aandacht is voor ouderen. Maar dat het niet altijd feest is voor de ouderen, is wel duidelijk. Zo'n dag zou natuurlijk niet nodig moeten zijn."
Problemen
Sazias doelt op de verschillende problemen waar ouderen mee kampen. Lichamelijk, geestelijk, maar ook financiële problemen. "Met Prinsjesdag werd duidelijk dat lang niet alle ouderen er op vooruit gaan. Met name ouderen met AOW en een klein pensioentje vallen vaak tussen wal en schip wat regelingen en voorzieningen betreft. Daar willen wij als ouderenbond voor opkomen. En trouwens ook voor de zorgverleners , die - laten we dat vooral niet vergeten - vaak fantastisch werk doen"
Bekend
Met name de ouderen zullen Leonie Sazias vooral nog kennen als de mooie tv-presentatrice. Maakt dat haar niet extra benaderbaar? Sazias: "Ja, maar dat is mijn kracht natuurlijk ook. Ik hoor geregeld schrijnende verhalen. Voor die mensen wil ik me dan ook hard maken. Door de politiek aan te spreken en gemeenten op het matje te roepen als het moet. Sinds zij verantwoordelijk zijn voor de uitvoering van de wmo (wet maatschappelijke ondersteuning), pakken ze niet altijd hun verantwoordelijkheid. De verschillen in voorzieningen zijn ook erg groot tussen gemeenten. Daar spreken wij gemeenten op aan."
Televisieprogramma
Zou ze niet gewoon weer een televisieprogramma moeten maken over ouderen en over zorgverleners? "Ik zou niets liever doen. Maar ja, ik ben inmiddels ook te oud, toch? Voor televisie dan. Zo werkt dat. Maar echt, ik zou het zo weer doen en dan gráág met de ouderen als middelpunt!"

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.