nieuws

Agente en korpsleiding voor de rechter na openbaren vertrouwelijke gesprek

Agente en korpsleiding voor de rechter na openbaren gesprek
Agente en korpsleiding voor de rechter na openbaren gesprek
Een uit de hand gelopen arbeidsconflict tussen een Oldenzaalse politieagente en de korpsleiding stond vandaag voor de Almelose strafrechter. De agente wordt ervan beschuldigd dat ze geluidsopnamen maakte van een vertrouwelijk gesprek en die deelde met een jurist uit Beilen.
Zowel de vrouw als de jurist stonden vandaag terecht omdat ze gebruik hadden gemaakt van de vertrouwelijke informatie.

Hooglopend conflict

De precieze achtergrond van het conflict werd tijdens de regiezitting in de Almelose rechtbank vandaag niet duidelijk. Wel werd duidelijk dat de vrouw al jaren een hoogoplopend conflict heeft met de korpsleiding.
Volgens de vrouw wil haar werkgever haar gek laten verklaren om zo aangifte te kunnen doen van verzekeringsfraude. De jurist uit Beilen zegt dat de vrouw mogelijk een posttraumatische stressstoornis heeft.

Mediationgesprek

Op 15 april vorig jaar zou er een in een pand in Hengelo een vertrouwelijk mediationgesprek zijn geweest tussen de plaatsvervangend districtschef en de vrouw. Letterlijke weergaven van dat gesprek werden vervolgens gebruikt in een klacht tegen de politie.
Die opnamen hadden nooit gemaakt mogen worden en volgens de officier van justitie is de agente uit Oldenzaal degene die het gesprek stiekem opnam met haar telefoon.
De agente ontkent dat in alle toonaarden. Zij vertelde vandaag dat haar echtgenoot een tijdje na het gesprek een enveloppe met een cd-schijf in de brievenbus vond. Op die cd stond tot zijn grote verrassing het gesprek. De opnamen werden na overleg met de jurist uit Beilen uitgewerkt en gebruikt.
De strafzaak is aangehouden zodat een aantal van de betrokken politiemensen en andere getuigen gehoord kunnen worden door de onderzoeksrechter. Wanneer er een vervolg komt is niet duidelijk.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.