nieuws

Angst voor kunstgraskorrels? Niet bij HHC in Hardenberg

Sinds afgelopen week is er opnieuw onzekerheid over de veiligheid van het voetballen op kunstgras. De rubberen korrels zouden kankerverwekkend zijn. Maar ondanks de verontrustende berichten, laten de meeste ouders hun kinderen dit weekend gewoon voetballen.
Verschillende clubs in Nederland hebben uit voorzorg besloten de jongste jeugd niet meer op kunstgras te laten voetballen. Bij één van de grootste Overijsselse amateurclubs, HHC in Hardenberg, wordt dit weekend gewoon gespeeld.
Langs de lijn wordt door ouders en begeleiders opvallend nuchter gereageerd. "We spelen al zo lang op kunstgras, waarom zouden we ons er nu druk om maken", zeggen enkele ouders. "We eten het toch niet op, dus het valt wel mee."

'Niet mee spelen'
Het RIVM, het gezondheidsinstituut dat eerder vaststelde dat kunstgras niet gevaarlijk is, adviseert om kinderen niet met de korrels te laten spelen en na afloop van de wedstrijden te douchen. 
De CDA-fractie in Hardenberg stelde eerder deze week vragen over de onveiligheid aan het college van B&W. De gemeente Hardenberg en HHC willen eerst het overleg afwachten tussen de KNVB, het RIVM en de Vereniging Sport en Gemeente. Wel heeft HHC besloten om uit voorzorg de keeperstrainingen te verplaatsen naar natuurgrasvelden. 
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.