nieuws

Vier jongens aangehouden na vechtpartij in Steenwijk

Politie
Politie
Agenten hebben in de nacht van zaterdag op zondag 9 oktober vier jongens van 17 en 18 jaar uit Steenwijk aangehouden. Dat gebeurde na een vechtpartij op de Oosterpoort. Agenten hebben bij de aanhouding pepperspray gebruikt.Â
Rond kwart voor één kreeg de politie een melding van de vechtpartij. Agenten troffen ter plaatse een aantal jongeren die bij de vechtpartij betrokken waren.

Spugen

Toen de agenten een 18-jarige verdachte aanhielden voor openlijke geweldpleging, bemoeide een aantal jongens zich hiermee. Een 17-jarige jongen spuugde richting de agenten en schold hen uit, waarna hij werd aangehouden wegens belediging.
Een 18-jarige jongen bemoeide zich hier weer mee en stelde zich bedreigend op. Na meerdere waarschuwingen besloot een agent om pepperspray te gebruiken en de jongeman aan te houden.

Hectiek

Korte tijd later werd nog een 18-jarige aangehouden voor openlijke geweldpleging. Een andere 18-jarige kon in de hectiek niet worden aangehouden wegens belediging. Hij zal zich op een later moment moeten verantwoorden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.