nieuws

Twickel College in Borne officieel geopend

De leerlingen hebben al twee maanden les in het gebouw, maar het Twickel College in Borne is vandaag officieel geopend door burgemeester Rob Welten van Borne. Het schoolgebouw is een jaar dicht geweest en is ondertussen volledig verbouwd.
"Ik heb maar een woord om dit te beschrijven: trots", glundert locatiedirecteur Johannes Douma.

De verbouwing
Het gebouw is bijna geheel gesloopt tijdens dit revitaliseringsproject. De trappenhal is blijven staan, "maar die is wel aardig opgeknapt", zegt Douma. De buitenmuren zijn ook grotendeels blijven staan, maar zijn wel verstevigd. "De school heeft een nieuw uiterlijk gekregen."
De leerlingen hebben tijdens hun eerste maand school geen last gehad van de verbouwingen. "Er werden hoogstens wat bordjes opgehangen", aldus Douma. De leerlingen beamen dit grotendeels. "Alleen de gymzaal is nog niet klaar", roepen een paar brugklassers. "In de gymzaal wordt nog wel verbouwd, maar voor de rest hebben we nooit iets gehoord."

Alleen een officiële opening

De leerlingen van het Twickel College hadden vanaf het begin van het schooljaar al wel les in het nieuwe gebouw. "Het was niet handig om de opening in augustus te doen", zegt Loes Koop van de overkoepelende Scholengroep Carmel. "Het zou dan ook heel chaotisch zijn voor de leerlingen."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.