nieuws

RTV Oost Kanjers van maandag

Sommige mensen mogen wel eens een extra verdienen. Kanjers zijn het namelijk! Ze zijn van onschatbare waarde voor een vereniging, zijn mantelzorger of helpen op wat voor manier dan ook anderen. Â
RTV Oost zet deze kanjers deze week in het zonnetje. Hieronder vindt u de verhalen van de kanjers van maandag 10 oktober. De dag dat we ze verrast hebben met een bedankje. 

Gerrit Kuipers

Opgegeven door: Sonja Ribberink
Gerrit staat al jaren klaar voor zijn vrouw Lucie klaar. Zij heeft namelijk al meer dan 20 jaar de spierziekte MS. De laatste jaren gaat haar gezondheid beetje bij beetje achteruit. Gerrit staat altijd voor haar klaar en ondersteund haar letterlijk en figuurlijk.
Vorig jaar is Lucie verrast met een lintje op Koningsdag, maar nu is de beurt aan hem. Naast al die inspanning voor haar helpt hij ook nog zijn kinderen bij het verbouwen van hun huis en ook voor de rest van de familie staat hij altijd klaar. 

Frans Lansink

Opgegeven door: Merle Zwiers, maar ook namens de hele zwemmersclub uit Tubbergen.
Frans zet zich, samen met zijn vrouw Marja, elke maandagavond in voor het zwemmen met mensen met een beperking. Frans doet dit zeker al meer dan 10 jaar op vrijwillige basis. Hij is er elke maandag weer en zet zich altijd voor de volle 100% in.
Frans verdient het om in het zonnetje gezet te worden aldus de zwemmersclub. Zonder hem kan het zwemmen voor die mensen niet door gaan zegt Merle.
Johan Scholten
Opgegeven door: Alfons Scholten
Johans vrouw Gerda lijdt aan de ziekte Huntington. Hierdoor is zij volledig afhankelijk van Johan. Ze kan niet meer praten, lopen en eet niets meer. Johan is vervroegd met de VUT gegaan, omdat de gemeente steeds meer zorg wegbezuinigd. De twee kinderen van Johan en Gerda zijn ook getest en helaas blijken ook zij besmet met deze vreselijk ziekte. 

Door bezuinigen zal binnenkort blijken of Gerda nog wel thuis kan wonen of naar een verzorgingshuis moet. Johan heeft zijn gehele leven in dienst gesteld van zijn vrouw. Hij laat zijn eigen leven voor een groot deel afhangen van de zorg voor Gerda. Zijn hobby's geeft hij bijna op om maar voor Gerda te zorgen.

Ans Huisken

Opgegeven door: Elvira Tijink
Ans is volgens Elvira altijd bezig voor anderen: het dames-herenkoor, de gym,  deparochie/kerk, verschillende dorpsactiviteiten en als er voor ouderen iets gedaan moet worden. Ans heeft laatst nog zorg verleend aan een terminale buurvrouw, dit alles met veel liefde en toewijding. 'Als iemand dit verdient, is zij het wel', volgens Elvira. Ook leent ze haar man nog uit als buurtbuschauffeur en heeft hij veel geholpen bij het MFA in Tilligte.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.