nieuws

Nationaal Park Weerribben-Wieden dingt mee naar titel 'Mooiste natuurgebied'

Nationaal Park Weerribben-Wieden maakt nog steeds kans verkozen te worden tot mooiste natuurgebied van Nederland. Dat heeft de vakjury, onder voorzitterschap van mr. Pieter van Vollenhoven, vanavond bekend gemaakt tijdens de tv uitzending van ‘De Wereld Draait Door’.
Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug ontbreekt in het rijtje genomineerden, maar reageerde vanavond erg sportief.
“Wij feliciteren de genomineerde natuurgebieden en wensen hen een goede campagne toe", aldus Anneke Raven, voorzitter van het kernteam Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug in een reactie op de 'uitsluiting'.

Natuur in de spotlights

“De felicitaties gaan uit naar onze buren in Overijssel het, die wel op de lijst met genomineerden staan. Wij zullen hen volledige support bieden in de verkiezing tot mooiste natuurgebied om op deze manier de Overijsselse natuur in de spotlights te zetten."
"We waren graag de strijd aangegaan in de landelijke verkiezing omdat wij van mening zijn dat wij een uniek natuurgebied vertegenwoordigen", aldus Raven. De Sallandse Heuvelrug kent een unieke flora en fauna, zoals het grootste aaneengesloten droge heidegebied van West Europa, 26 bergen met vergezichten en zeldzame diersoorten zoals het korhoen en de nachtzwaluw.

Marketingplan Sallandse Heuvelrug

Het kernteam van het Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug gaat verder met het maken van een marketingplan voor de Sallandse Heuvelrug en het Reggedal. Het kernteam ziet vooral kansen om het gebied te promoten als een uniek buitensportparadijs.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.