nieuws

Raadsfracties Hellendoorn verbaasd over verhogen maximum snelheid naar 80 km/u

Gemeentehuis Nijverdal-Hellendoorn
Gemeentehuis Nijverdal-Hellendoorn
De raadsfracties BurgerBelang, Gemeente-Belangen en GroenLinks zijn onaangenaam verrast door het besluit van het college om de maximumsnelheid op de rondweg, de nieuwe noord-zuid verbinding bij Hellendoorn, te verhogen naar 80 km/u. Â
Volgens de drie fracties zijn er afspraken met de werkgroep Noord-Zuid-Verbinding Naar gemaakt om van de weg een 50 km-weg te maken. De afspraak was gemaakt nadat het besluit was genomen om geplande rotondes op de weg te vervangen door middengeleiders met oversteekplaatsen. Dit ter bevordering van de doorstroming van het verkeer.
Het inleveren van de rotondes moet door het college nu niet worden opgevat als signaal om de snelheid van het verkeer te verhogen naar 80 km per uur, vinden BurgerBelang, Gemeente-Belangen en GroenLinks. De fracties zijn van plan om in de commissie grondgebied van komende woensdag de wethouder daarover aan zijn jas te trekken.
De uitvoering van de rondweg als 80 km weg moet worden stilgelegd totdat er overeenstemming met de werkgroep participatie NZV en de raad van de gemeente Hellendoorn is over de juiste maximum snelheid van de weg, eisen de drie partijen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.