nieuws

RTV Oost Kanjers van dinsdag

Sommige mensen mogen wel eens een extra verdienen. Kanjers zijn het namelijk! Ze zijn van onschatbare waarde voor een vereniging, zijn mantelzorger of helpen op wat voor manier dan ook anderen.
RTV Oost zet deze kanjers deze week in het zonnetje. Hieronder vindt u de verhalen van de kanjers van dinsdag 11 oktober. De dag dat we ze verrast hebben met een bedankje.

Ferdi de Boer

Opgegeven door: Sandra Tiethoff
"Deze man verdiend een standbeeld in Losser", zegt Sandra. Ferdi laat zieke/gehandicapte mensen of bewoners van een zorginstelling een leuke dag beleven vol afleiding door ze op te laten halen met oldtimerauto's en een ritje door Twente aan te bieden. Of hij stuurt deze mensen de lucht in, met een luchtballon of vliegtuigje.
Dit doet hij van de opbrengst van de oud ijzer inzameling. Ver over de 100 mensen die een speciale dag verdienen, heeft hij een dag vol beleving en afleiding bezorgd!

Jellie Klunder
Opgegeven door: Karin Bron
Jellie Klunder staat al jarenlang voor de buren klaar. Toen de buurvrouw ziek werd en ze eenmaal overleed, heeft Jellie de zorg voor de buurmeisjes deels op zich genomen.
Nu een van de beide meisjes zelf problemen heeft en langdurig in het ziekenhuis lag, ging Jellie iedere dag naar haar toe op bezoek. Nog steeds gaat ze mee naar alle doktersafspraken. "Daar neem ik mijn petje voor af en vind dat ze in het zonnetje mag worden gezet", zegt Karin Bron.

Jan Nijhuis en Jannie Scharphof

Opgegeven door: Henny Kamperman
Henny heeft zeven weken bij Jan en Jannie kunnen opknappen, na haar operatie vanwege haar darmkanker.
"Ze willen nooit iets hebben", zegt Henny. Omdat Jan en Jannie altijd klaar staan hoop Henny op deze manier iets terug te kunnen doen!

Miny Wullink
Opgegeven door: Claudia van Schaik
Miny staat dag en nacht klaar voor Claudia en haar twee chronisch zieke kinderen. Claudia zit vaak in het ziekenhuis met de één van de kinderen en haar moeder vangt dan het andere kind op.
Ook financieel is Miny een flinke steun geweest. Ze heeft drie jaar geleden haar huis opgezegd, haar inboedel verkocht en is bij Claudia en de kinderen ingetrokken om te ondersteunen. Sinds afgelopen december woont ze weer alleen. "Ik vind het een echte kanjer!", zegt Claudia.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.