nieuws

Tweede plaats voor Hoogma, Ter Avest en Verdonk met Oranje onder 20

Justin Hoogma en Hidde ter Avest na Heracles-FC Twente
Justin Hoogma en Hidde ter Avest na Heracles-FC Twente
Oranje onder 20 is tweede geworden op het vierlandentoernooi in Engeland. De ploeg van coach Dwight Lodeweges speelde maandag met 2-2 gelijk tegen Duitsland, maar was de betere in de strafschoppenserie: 2-4.
Bij Oranje onder 20 waren er basisplaatsen voor de verdedigers Justin Hoogma (Heracles Almelo), Hidde ter Avest (FC Twente) en Calvin Verdonk (PEC Zwolle). FC Twente-doelman Joel Drommel kwam niet in actie.
PSV-aanvaller Kenneth Paal zette het Nederlands beloftenelftal na een kwartier op een 1-0 voorsprong, maar Philipp Ochs maakte al vlot daarna gelijk. Na rust kwam Duitsland door een treffer van Malcolm Badu zelfs op voorsprong. Pelle van Amersfoort tekende ruim een kwartier voor tijd voor de verdiende 2-2.
"We hebben geweldig gespeeld en een heel mooi niveau gehaald", glunderde Lodeweges. "We hebben net als tegen de VS weer een achterstand omgebogen en gespeeld met een groot hart. Als je ziet hoe gedreven die jongens zijn… dat is gewoon genieten. En het doet je afvragen waar hun plafond ligt. Als voetballer heb je vertrouwen nodig en door dit soort potjes bouw je dat vertrouwen wel op, hoor. Het was echt genieten."
In de strafschoppenserie waren onder meer Hoogma en Verdonk trefzeker. Gastheer Engeland is winnaar geworden van het vierlandentoernooi.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.