nieuws

Ook Kamervragen over geofoons injectielocaties NAM; CDA wil opheldering van minister Kamp

CDA-Kamerleden willen opheldering over geofoons NAM
CDA-Kamerleden willen opheldering over geofoons NAM
De Tweede Kamerfractie van het CDA wil van minister Henk Kamp weten waarom de geofoons op de injectielocaties van de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) in Twente niet werken. Eerder stelde CDA Overijssel al vragen aan Gedeputeerde Staten.
Via speciaal geplaatste geofoons zou iedereen sinds begin dit jaar live kunnen meekijken naar de metingen, maar onlangs bleek dat drie van de zeven apparaten nog geen live-gegevens versturen. Volgens de NAM komt dat 'doordat de dekking van de providers nog niet optimaal is'.
De meetapparaten kunnen trillingen in de bodem meten en moeten aantonen dat er in Twente geen aardbevingen zijn als gevolg van de injectie van afvalwater in lege gasvelden.

Kamervragen
Hoewel de NAM bezig is ervoor te zorgen dat alle geofoons integraal informatie kunnen doorsturen naar het KNMI, willen Kamerleden Pieter Omtzigt en Agnes Mulder opheldering van de minister van Economische Zaken.
De CDA'ers willen weten of Kamp ervan op de hoogte is dat niet alle geofoons werken en wie er verantwoordelijk is voor het verzamelen, analyseren en controleren van de meetgegevens.

Omtzigt en Mulder vragen Kamp contact op te nemen met de NAM en het KNMI om ervoor te zorgen dat de meetgegevens van alle geofoons live op internet te volgen zijn, dat de uitgelezen data in een open database bewaard worden en dat de analyses periodiek beschikbaar worden gesteld.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.