nieuws

Verdachte dood zwangere vriendin Deventer ontkent; 25-jarige blijft in voorarrest

Verdachte dood zwangere vriendin blijft in voorarrest
Verdachte dood zwangere vriendin blijft in voorarrest
De 25-jarige man uit Deventer, die ervan wordt verdacht dat hij op 21 juli dit jaar zijn zwangere partner zo ernstig mishandelde dat ze het niet overleefde, ontkent dat hij iets met de mishandeling te maken heeft. Dat bleek vanmorgen tijdens de eerste openbare behandeling van de strafzaak tegen de man voor de rechtbank in Zwolle.
De 22-jarige Raelitzha Maduro werd zwaargewond aangetroffen in de gezamenlijke woning in Deventer. Volgens de melder was er een ongeluk gebeurd, maar al snel werd duidelijk dat het om ernstige mishandeling ging.
De vrouw overleed een dag later in het ziekenhuis.

Verwondingen
De 25-jarige partner van het slachtoffer is volgens het Openbaar Ministerie degene die de zwangere Deventerse zo ernstig mishandelde dat ze overleed. Dat zou blijken uit de aangetroffen verwondingen. De vrouw had ernstig hersenletsel en een gescheurde lever.
De precieze doodsoorzaak staat nog niet vast, de patholoog-anatoom en andere deskundigen moeten de grote hoeveelheid van verwondingen en de gevolgen daarvan nog onderzoeken. Dat gaat nog zeker vier tot zes maanden duren.
De verwachting is dan ook dat de zaak niet eerder dan april volgend jaar inhoudelijk behandeld zal worden.

Verdachte ontkent

De 25-jarige verdachte ontkende op de zitting elke betrokkenheid bij de dodelijke mishandeling.
Zijn advocaat gaf aan dat er andere scenario's mogelijk zijn, bijvoorbeeld door een bezoek van een bekende, eerder die dag.

Eerlijk onderzoek

"Er waren wel eens meningsverschillen", zei de 25-jarige voor de rechtbank. "Maar ik heb het gevoel dat ik hier als een beest wordt neergezet."
Volgens de man verloopt het onderzoek in de zaak niet eerlijk. "Er wordt alleen gekeken naar wat tegen mij gebruikt kan worden."
De zaak gaat op 13 december verder. Dat zal ook een pro formazitting zijn. De 25-jarige blijft, ondanks een verzoek om vrijlating, in voorarrest. Volgens de rechtbank is er geen reden om hem op vrije voeten te stellen.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.