nieuws

Medewerkers Nalco-lab in Delden leggen werk voor onbepaalde tijd neer

De medewerkers van Nalco in Delden gaan staken
De medewerkers van Nalco in Delden gaan staken
Medewerkers van Nalco in Delden leggen vanaf morgenochtend hun werk voor onbepaalde tijd neer. De 27 medewerkers staken voor een beter sociaal plan.
Het laboratorium in Delden verhuist naar Aberdeen, waardoor 25 van de 31 banen verdwijnen. Die verhuizing is niet noodzakelijk, maar volgens de vakbonden alleen bedoeld om de winst te vergroten.

Sociaal plan

“Het is niet anders dan reëel dat er een goed sociaal plan komt voor de medewerkers van het Nalco laboratorium in Delden. Omdat moederbedrijf Ecolab in een jaar tijd 1 miljard euro winst behaalde mogen deze slachtoffers van de bedrijfsplannen ook best nog iets profiteren”, zegt bestuurder Gerard van Dijk van CNV Vakmensen.
De vakbonden CNV en FNV stelden de werkgever een ultimatum om tegemoet te komen aan hun eisen. Dat ultimatum verstreek vanavond om 18.00 uur. "We hebben wel even contact gehad over de veiligheid wanneer er niet gewerkt wordt. Dat wilde het bedrijf graag weten. Maar de veiligheid komt niet in het geding. Het is gewoon hetzelfde als de stekker eruit trekken aan het einde van de dag."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.