nieuws

Staphorst krijgt een Oud & Nieuwfeest op zondag om problemen te voorkomen

Oud & Nieuwfeest op zondag in Staphorst
Oud & Nieuwfeest op zondag in Staphorst © Flickr Creative Commons / Bas Boerman
In Staphorst mag dit jaar een Oud & Nieuwfeest worden gehouden op zondag. Bijzonder, want in het verleden was er geen feest wanneer een jaarwisseling in het weekend viel.
"Afgelopen jaar, mijn eerste Oud & Nieuw als burgemeester van Staphorst, is de jaarwisseling goed verlopen", laat burgemeester Segers weten. "Niet alleen ’s avonds, maar ook overdag. Ik hecht er veel waarde aan dat ook dit jaar de jaarwisseling rustig verloopt."
Daarom heeft het college van burgemeester en wethouders besloten dat er ook dit jaar tijdens de jaarwisseling een activiteit georganiseerd mag worden op evenemententerrein De Tippe.
De gemeente laat weten dat de jarenlange inzet van de Stichting Oud & Nieuw met de stewards heeft geleid tot een rustig verloop van de jaarwisseling, het voorkomen van ongeregeldheden in de oudjaarsnacht en het beperken van schade. Dit jaar afwijken van de werkwijze is volgens de gemeente, na intensief overleg met de stichting en politie, niet wenselijk.

Zondagsrust

De gemeente weet dat de zondagsrust voor een groot deel van de gemeenschap van belang is. Maar de gemeente vindt dat haar taak op het gebied van openbare orde en veiligheid beter kan worden uitgevoerd door een feest toe te staan.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.