nieuws

Geofoons injectielocaties afvalwater in Twente hebben allemaal bereik na reset

Alle geofoons van de NAM werken weer
Alle geofoons van de NAM werken weer
Alle zeven geofoons op de afvalwaterinjectielocaties van de NAM in Twente hebben weer bereik. Een simpele reset was voldoende om de meetapparatuur weer aan de praat te krijgen. Maar daarmee zijn de problemen nog niet voorgoed voorbij, laat de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) weten.
Geofoons kunnen trillingen in de bodem meten en zijn ervoor bedoeld om aan te tonen dat de injecties van afvalwater in lege gasvelden in Twente niet voor aardbevingen zorgen. De metingen kunnen live gevolgd worden op de site van het KNMI.
CDA Overijssel trok onlangs aan de bel bij Gedeputeerde Staten nadat de partij erachter was gekomen dat een aantal van de geofoons geen informatie op de website van het KNMI kon zetten door een storing. CDA-Kamerleden Omtzigt en Mulder stelden zelfs vragen aan minister Henk Kamp.
GSM-ontvangst
Volgens de NAM is het grote probleem de GSM-ontvangst in Twente. "Wij werken aan een definitieve oplossing, maar daarvoor zijn wij afhankelijk van de providers", laat woordvoerder Kirsten Smit van de NAM weten.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.