nieuws

Veel Twentse doorzetters bezoeken banenmarkt in Hengelo

De banenmarkt met voor mensen met een beperking is vanmiddag druk bezocht. Werkgevers en werknemers met een beperking presenteerden zich in het Hengelose Rabotheater.
Het evenement is onderdeel van de campagne "Doorzetters met Dromen' van Werkplein Twente om de aandacht van werkgevers te trekken voor dit onderwerp. 
Behalve een banenmarkt waren er ook zogenaamde 'kennissessies' waar werkgevers ervaringen delen over het in dienst nemen van mensen met een beperking.

125.000 mensen aan baan helpen

In het Sociaal Akkoord dat is afgesloten tussen bonden, werkgevers en de overheid, is afgesproken dat er landelijk 125.000 mensen met een beperking aan een baan worden geholpen.
Martin Haak heeft na lang zoeken een baan gevonden bij het UWV en volgt daarnaast een opleiding aan Saxion Hogeschool. "Als je solliciteert zien werkgevers je beperking en wordt je al snel afgewezen. Dat is erg ontmoedigend".

Maatschappelijke betrokkenheid

Gerard Mosterd van Esscher Design heeft veel werknemers met een beperking in dienst. "Ze doen veel productiewerk en zijn blij dat ze bij een bedrijf mogen werken", zegt Mosterd. Mosterd heeft een speciale 'job coach'in dienst om de groep te begeleiden. "Je moet het niet voor de subsidie doen maar echt vanuit maatschappelijke betrokkenheid", zegt Mosterd.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.