nieuws

Raad van State zet kippenbedrijf en zorghotel Borne in de wacht

Raad van State
Raad van State
De Raad van State beslist binnen twee weken over een blokkade van het plan voor het omstreden zorghotel bij retraitehuis de Zwanenhof in Borne.
De eigenaar van een naastgelegen kippenbedrijf is tegen de komst van het zorghotel, want dat beperkt zijn bedrijfsvoering. Zijn woordvoerder Marcel Middelkamp vindt dat het zorghotel niets anders is dan een ziekenhuis.
Dat hoort volgens hen niet in het buitengebied thuis, maar binnen de bebouwde kom. Het buitengebied moet gereserveerd blijven voor agrarische bedrijven.
De kippenhouder is bang voor klachten over stank en dat kan ervoor zorgen dat hij niet kan uitbreiden en minder mag produceren. Middelkamp stelt dat er voor het zorghotel veel andere locaties voorhanden zijn. Maar de uitbaters van het zorghotel willen een plek dichtbij het retraitehuis.
De eigenaar van het kippenbedrijf heeft de Raad van State gevraagd om het bestemmingsplan voor het zorghotel te schorsen. Daarmee hoopt hij de bouw voorlopig te voorkomen. Het zorghotel heeft intussen een vergunning daarvoor aangevraagd.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.