nieuws

RTV Oost Kanjers van woensdag

Sommige mensen mogen wel eens een extraatje verdienen. Kanjers zijn het namelijk! Ze zijn van onschatbare waarde voor een vereniging, zijn mantelzorger of helpen op wat voor manier dan ook anderen.
RTV Oost zet deze kanjers deze week in het zonnetje. Hieronder vindt u de verhalen van de kanjers van woensdag 12 oktober: de dag dat we ze verrast hebben met een bedankje.

Toosje Nikkels – Oolbekkink

Opgegeven door: Jannie Oolbekkink-Meulman Elshof
Toosje is de schoonzus van Jannie. Ze is 60 jaar en de oudste van een gezin van 9 kinderen. Ze staat altijd voor iedereen klaar als er iemand ziek is. Voor haar ouders doet ze ook alles wat mogelijk is. Ze past op op haar 4 kleinkinderen, is vrijwilliger bij het bejaardencentrum in Holten, gaat schilderen bij 2 tante zeggers die een woning hebben gekocht en bij haar oudere buurvrouw poetst ze en zet haar krulspelden. Als er iemand naar de dokter of het ziekenhuis is geweest, komt ze langs of belt even hoe het is gegaan. "Kortom een KANJER", aldus Jannie.

Gerda Beens-Nijland

Opgegeven door: Hennie Nijland

Gerda staat altijd klaar voor haar ouders die allebei in een rolstoel zitten. In korte tijd heeft haar vader een hersenbloeding gehad en haar moeder een bloeding in de rug waardoor ze een dwarslaesie heeft gekregen en nu ook ernstig ziek is. Gerda en en haar man Bert doen zoveel ondanks dat ze zelf ook nog een gezin hebben.

Evelien Oljans

Opgegeven door: Gerdi Oosting
"Evelien is mijn beste vriendin en zolang ik haar ken zet zij zich in voor goede doelen.", verteld Gerdi. Ze collecteert voor veel verschillende organisaties, brengt eten rond van tafeltje dekje, gaat wandelen met een oude dame die in een rolstoel zit, met bewoners van Het Meulenbeld volksdansen en daarnaast is ze mantelzorger voor haar moeder. Ze werkt als huishoudelijke hulp, en ze heeft een gezin. Gerdi: "Deze kanjer verdiend het om eens een keer goed verwend te worden. Ze staat altijd voor iedereen klaar."

Truus en Henny Westerink
Opgegeven door: Anne Doldersum
Truus, de zus van Anne, is 67 jaar, moeder van 2 kinderen en staat al meer dan acht jaar dag en nacht klaar voor haar dochter. Ze is oppas oma omdat haar dochter, alleenstaand met een tweeling van 8 jaar, werkt. Henny, rijdt elke zes weken  met zijn dochter naar het ziekenhuis in Groningen voor een infuus vanwege een vervelende aandoening. Al jaren hebben Truus en Henny geen vakantie meer gehad, terwijl ze daarvoor iedere jaar wel een paar weekjes naar Spanje gingen. "Als er iemand is die dit verdient, zijn zij het wel.", zegt Anne.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.