nieuws

Piepjonge Hengelose schaapsherder leert het vak in Haaksbergen

Een schaapsherder is een grote grijze man met een hond. De 15-jarige Liam Bonthuis uit Hengelo is daarop een uitzondering. Hij wil graag schaapsherder worden en volgt de speciale herdersopleiding van vakopleiding Helicon.
"Ik hou van de natuur en van dieren", zegt Liam. "Vier jaar geleden ben ik bij een Border Collie-wedstrijd geweest. Daar is het allemaal begonnen."
Inmiddels combineert hij zijn opleiding met het hoeden van een kudde in Haaksbergen. "We zijn heel blij dat Liam dit jaar en komend jaar bij ons in de kudde is", zegt Wim ten Voorde van  de Stichting Schaapskudde Haaksbergen.
Bijzonder beroep
Ten Voorde vindt het beroep schaapsherder een heel speciaal beroep. Vooral voor Liam, omdat hij nog zo jong is. "Je leeft in de natuur. Je moet er wel een persoonlijkheidsstructuur voor hebben, maar dat heeft Liam, want hij wil heel graag schaapsherder worden."

Liam blinkt uit

"Wat Liam zo goed maakt, is dat hij een hond heeft waarmee hij heel goed kan samenwerken", zegt Ten Voorde. "En hij heeft gevoel voor dieren en de dieren hebben vertrouwen in hem."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.