nieuws

Willem te Wechel vervoerde groten der aarde

Hij werkte jarenlang als verkoper voor Volkswagen en later ook Audi. Toen hij zijn idool Fats Domino ontmoette, kwam er een lumineus idee bij hem op: het zou toch prachtig zijn als de wereldberoemde zanger tijdens zijn tour door Europa met een Audi vervoerd zou worden. Hij stelde het zijn baas voor en een jongensdroom kwam uit. Fats Domino stapte in een Duitse Audi, met Willem te Wechel achter het stuur.
Het was niet zomaar een Audi die voor de wereldster beschikbaar werd gesteld: de limousine van niemand minder dan president Helmut Kohl werd ervoor aangerukt. Kosten? " Maar liefst 425.000 Duitse mark", beaamt Te Wechel trots. Of hij niet bang was die te rijden? "Nee hoor, maar ik was wel onder de indruk."

Fats Domino

Dat Te Wechel meer voor elkaar kreeg dan menig ander, werd wel duidelijk tijdens een concert van Fats Domino."Ik kreeg het voor elkaar achter de schermen te komen en raakte zelfs persoonlijk bevriend met Fats. Die band bleef door de jaren heen. Toen Fats 75 werd ben ik zelfs naar New Orleans gereisd om zijn verjaardag te vieren. Gewoon bij hem thuis. Fats is eigenlijk heel bescheiden. En hij kookt graag en goed, dat heb ik in Nederland geregeld mogen ervaren."

BB King

Willem te Wechel had ook andere sterren op de achterbank: van John Denver - "die wilde zijn golfclubs ook meenemen"- tot B.B. King.
"Die laatste kwam op Koninginnedag aan in Amsterdam en moest naar hartje Amsterdam. Dat lukt natuurlijk niet met de limousine, dus gingen we het laatste stukje lopen. Stel je voor: B.B. King in een zilveren pak en niemand die het in de gaten had. Zo mooi!"

Golfje

De tijd van dergelijke wereldsterren is voorbij. "Fats is dement, heel jammer." Maar rijdt Willem nog altijd in de limousine? Lachend: "Nee, ik rijd nu gewoon in mijn eigen auto. Hoewel: zo gewoon is die ook weer niet. Het is een Volkswagen Golf, mijn eerste liefde. Maar dan wel eentje met alle technische snufjes en gemakken. Dat dan weer wel."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.