nieuws

FC Twente Vrouwen na nieuwe zege naar tweede ronde Champions League

FC Twente Vrouwen heeft zich voor het tweede jaar op rij weten te plaatsen voor de tweede ronde van de Champions League. Na de 2-0 zege van vorige week in eigen huis, won de ploeg van trainer Tommy Stroot vanavond ook bij Sparta Praag; 1-3.
Vroeg in de wedstrijd kreeg Roord al een goede kans met een vrije trap in het strafschopgebied na een terugspeelbal. Haar schot eindigde echter in de muur. Aan de andere kant waren Mocova en Wagner dichtbij, maar wisten het net niet te vinden. Na een klein half uur kwam Twente op voorsprong en was het al bijna zeker van de volgende ronde. Odehnalova werkte de bal in eigen doel. Een paar minuten later werd het gelijk door Staskova. 1-1 was ook de ruststand.
Kort na de pauze hielp keeper Lorsheyd Twente door een inzet net over de lat te tikken. Renate Jansen was namens Twente dichtbij, maar ze kwam niet tot scoren. Een kwartier voor het einde moest de thuisploeg met tien speelsters verder na een tweede gele kaart voor Ringelova. Acht minuten voor het einde was het duel definitief beslist toen Renate Jansen de 1-2 maakte. Roord kreeg nog een goede kans op de 1-3, maar raakte de bal verkeerd. Even later scoorde ze wel en bepaalde daarmee de eindstand op 1-3.

Loting tweede ronde

De loting voor de tweede ronde, de achtste finales, is op maandag 17 oktober in het Zwitserse Nyon. Daarbij zullen de acht ploegen met de hoogste coëfficiënt geplaatst zijn. Die ploegen beginnen met een uitwedstrijd en spelen het tweede duel thuis. De duels worden gespeeld op 9/10 en 16/17 november. Vorig jaar strandde FC Twente in de tweede ronde tegen FC Barcelona.

Sparta Praag - FC Twente 1-3

0-1 Odehnalova (28/eigen doelpunt)
1-1 Staskova (34)
1-2 R. Jansen (82)
1-3 Roord (89)
Arbiter: Andersson (Zwe)
Geel: Beerensteyn, Wagner
Rood: Ringelova (75/2x geel)
Sparta Praag: Pizlova; Vystejnova, Odehnalova, Culova (Ivanishyn/73), Kladrubska (Motovska/70); Mouchova (Starova/60), Bertholdova, Wagner, Ringelova; Mocova, Staskova.
FC Twente: Lorsheyd; Roetgering, Kerkdijk, Waldus, Erman; Munsterman, Roord (Van den Goorbergh/90), Onzia (Ellouzi/90); Beerensteyn, E. Jansen (Bakker/79), R. Jansen.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.