nieuws

Grote belangstelling voor Thorbeckelezing van Mark Rutte in Zwolle

De kaartjes waren in een mum van tijd vergeven en de zaal in Theater Odeon in Zwolle is tot op de laatste plaats bezet. Premier Mark Rutte verzorgt hier vanavond de Thorbeckelezing.
"De kaarten waren in een mum van tijd uitverkocht", vertelt Alex Engbers, voorzitter van Stichting Thorbecke Zwolle. "Alle 450 kaarten zijn verkocht. Tien dagen geleden moesten we al zeggen dat er niemand meer bij kon."
De organisatie wist de premier te strikken door "gewoon te vragen of hij interesse had om te praten over de regeerbaarheid van Nederland", laat Engbers weten. 

Verkiezing

Hoewel veel politici al bezig zijn met de Tweede Kamerverkiezing in 2017, verwacht Engbers van Rutte geen verkiezingspraatje. "We hebben niet de politicus gevraagd, maar de premier. En hij heeft echt een verhaal te vertellen."

Thorbeckelezing

De Thorbeckelezing wordt sinds 1992 gehouden. De traditie is gestart met de onthulling van het standbeeld van Thorbecke aan het Stationsplein. Staatsman Rudolf Thorbecke, die in de negentiende eeuw aan de basis stond van de herziene Nederlandse grondwet, is geboren in Zwolle.
Centraal in de Thorbecke-lezing staat de verhouding tussen politiek en burgers. De organisatie hoopt de kwaliteit van het openbaar bestuur te vergroten.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.