nieuws

RTV Oost Kanjers van donderdag

Sommige mensen mogen wel eens een extraatje verdienen. Kanjers zijn het namelijk! Ze zijn van onschatbare waarde voor een vereniging, zijn mantelzorger of helpen op wat voor manier dan ook anderen.
RTV Oost zet deze kanjers deze week in het zonnetje. Hieronder vindt u de verhalen van de kanjers van donderdag 13 oktober: de dag dat we ze verrast hebben met een bedankje.

Jan Dekker

Opgegeven door Danielle Boerman
"Mijn vader is al jaren actief voor de volleybalvereniging en gaat elke week op bezoek bij mijn gehandicapte neef", aldus Danielle. De dochter van Jan heeft een aantal jaar geleden zelfmoord gepleegd. En daarom zoekt Jan zijn kleinzoon elke week nog op. Vorig jaar overleed zijn vrouw aan longkanker en hij is dus weduwnaar.
Op 74-jarige leeftijd gaat hij nog elke week naar Apeldoorn om naar zijn kleinzoon te gaan en twee keer per week gaat hij nog volleyballen en wedstrijden fluiten. Hij helpt altijd actief mee bij de ouderensoos. En ook voor zijn dochter staat hij altijd klaar, dus echt een kanjer!

Rene Peters

Opgegeven door Carolien Roelofsen
"Rene Peters heeft per 1 juli van dit jaar samen met zijn vrouw Ruth een woon/zorgboerderij opgericht. Ze zetten zich zo in voor de medemens die geen cent te makken heeft, die heel veel problemen hebben gehad en nog steeds hebben. Ze werken 7 dagen per week en als het moet 24 uur per dag.
De 3 bewoners die bijna nergens anders meer terecht konden, hebben een fijne woonplek gekregen met heel veel liefde en aandacht. Bij René Peters is de zorg zoals het moet zijn. Het hart op de juiste plek en geen commerciële toestanden. Hij en zijn vrouw Ruth zijn kanjers!!"

Hans Grobben

Opgegeven door Mariska Grobben
"Ik wil graag mijn vader Hans Grobben opgeven als kanjer. Hij is inmiddels 72 jaar en nog steeds erg actief met verschillende hobby's.", zegt Mariska. Hij is betrokken bij de Baptistengemeente het Venster, waar hij in verschillende commissies zit. Hij is vrijwilliger bij Bonsai Vereniging Borne waarmee hij zeer regelmatig op tuinbeurzen en braderieën staat om anderen ook enthousiast te maken voor deze kleine boompjes.
Hans heeft in samenwerking met de gemeente een wandelclub voor Nordic Walking opgericht in Hengelo en veel verschillende routes daarvoor uitgestippeld. Hij werkt nog 2 dagen in de week als bloemenbezorger en kruist het hele land door als koerier voor medicijnen. Mariska: "Een zeer bezige bij dus die naast al deze activiteiten ook nog eens altijd klaar staat voor mijn moeder. Voor mij kanjer nummer 1 van dit jaar!"

Dinie van der Vegt

Opgegeven door Gerda van der Sligte
"Mijn schoonzus zorgt al jaren voor haar man die een ernstige vorm van Parkison heeft en bijna niks meer zelf kan." Ze is altijd goed te pas en praat met heel veel liefde over haar man Gerard. "Voor haar is dit heel normaal, maar voor ons is zij een enorme kanjer", zegt Gerda.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.