nieuws

Overijssel investeert achttien miljoen euro in XL Businesspark en zegt 'ja' tegen Technology Base

De provincie Overijssel investeert achttien miljoen euro in het XL Businesspark en geeft ook groen licht aan de Technology Base Twente.
Provinciale Staten gingen vanavond akkoord met de miljoeneninvestering in het Almelose bedrijvenpark XL Businesspark. De investering moet voldoende zijn om het noodlijdende bedrijvenpark een nieuwe impuls te geven.
Het XL Businesspark bij Almelo bestaat al tien jaar, maar is nooit goed van de grond gekomen. Het bedrijventerrein werd opgericht om ruimte te bieden aan grote bedrijven, die meer dan twee hectare grond nodig hebben. Vorig jaar mei werd bekend dat het Businesspark een verlies leed van 19,3 miljoen euro doordat er te weinig kavels werden verkocht.

Technology Base

De provincie zei vanavond ook 'ja' tegen het plan om het voormalige luchthaventerrein bij Enschede om te vormen tot Technology Base Twente. Het voormalige vliegveld moet een bedrijventerrein worden.
Zes jaar geleden kwam het gebied van ongeveer 500 hectare beschikbaar door het stoppen van de militaire vliegbasis Twenthe. Sindsdien werden er plannen gemaakt om het gebied een nieuwe invulling te geven.
Op verzoek van de provincie Overijssel en de gemeente Enschede heeft de commissie Wientjes onderzocht wat er met het terrein moet gebeuren. De commissie adviseerde dat de voormalige luchthaven zich moet kunnen ontwikkelen tot een bedrijventerrein op het gebied van de moderne maakindustrie met behoud van een beperkte vliegfunctie: de Technology Base Twente.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.